Nyheter

Pressrelease: Profcon köper On Control

september 26th, 2017|0 Comments

Pressrelease: Profcon AB med kontor i Göteborg, Stockholm och Vansbro har förvärvat On Control AB i Dalsjöfors. On Controls huvudsakliga verksamhet består av utveckling och produktion av styr- och övervakningsenheter för brand/brandgasspjäll. Företaget har erfarenhet av brandsäkerhet i ventilationssystem sedan slutet av 80-talet. ”On Controls produkter kompletterar våra SIOX-produkter inom brandspjällsstyrning väldigt bra och täcker i viss mån en del av branschen som vi inte varit inblandade i” säger Micael Andersson, VD för Profcon AB. On Control AB blir ett helägt dotterbolag till Profcon AB som i sin tur ingår i OJ-Gruppen med säte i Vansbro, Dalarna. För mer information [...]

Sommaren 2017.

juni 22nd, 2017|0 Comments

Bäste Kund/Partner, nu närmar vi oss semesterperioden och vi vill därför informera er om att vi kommer ha lägre bemanning än normalt under veckorna 28-31. Vi kommer att kunna hanterar inkommande order och utleveranser men själva produktionen är starkt begränsad denna period, vilket innebär längre leveranstider än normalt för vissa produkter. Vi hoppas ni får en riktigt härlig sommar och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete!

Perle IOLAN SDS L, ny 4G LTE-modell.

mars 23rd, 2017|0 Comments

IOLAN SDS L Device Server är en perfekt produkt för att trådlöst via 4G LTE koppla ihop periferiutrustning med seriella COM-portar som t ex PLC:er, sensorer, mätare, modem, skrivare m fl till centrala UDP eller TCP socket-baserade applikationer. Produkten finns med antingen 1,2 eller 4 portar. Läs mer om produkten här på leverantörens hemsida.  

Julhälsning och Öppettider!

december 19th, 2016|0 Comments

Nu när årsskiftet närmar sig vill vi på Profcon AB passa på att önska alla våra kunder och partners God Jul & Gott Nytt År samt ett fortsatt gott samarbete! Vi har nyligen avslutat sammanslagningen av Profcon Electronics AB med vårt dotterbolag Telefrang AB under det nya gemensamma namnet Profcon AB, och vi har också flyttat vårt huvudkontor i Dalarna till nya, fina lokaler i Vansbro. Allt detta ger oss en starkare position på marknaden och vi ser därför fram emot ett spännande 2017 med tillförsikt! Öppet-tider i Jul & Nyår: Fredagen 23/12. 08:00-13:00 Måndag 26/12 Stängt Fredagen 6/1 08:00-13:00 [...]

Små ruggade kontrollpaneler.

november 9th, 2016|0 Comments

Vi kan erbjuda en serie små ruggade kontrollpaneler i en mängd olika konfigurationer. Dessa kan fås med inbyggd styrkula eller touchpad, fristående eller i open frame-format, med eller utan funktionstangenter och i olika material och färger. Läs mer om dessa produkter här.

OpenServer 10 från Xinuos.

oktober 27th, 2016|0 Comments

Xinuos OpenServer™ 10 Det nya FreeBSD-baserade operativsystemet OpenServer 10 från Xinuos (f d SCO) har nu släppts. Läs mer om de nya funktionerna här.      

Profcon omorganiserar och byter namn!

oktober 14th, 2016|0 Comments

Den 1:a Oktober gick Profcon Electronics AB och dotterbolaget Telefrang AB samman till ett bolag under det gemensamma namnet Profcon AB. VD för det nya bolaget blir Micael Andersson då hans företrädare Lars Lidmarck väljer att trappa ner, dock blir Lars kvar inom verksamheten som projektledare/konsult. Huvudkontoret kommer ligga kvar uppe i Dalarna, och i övrigt påverkas inte verksamheten nämnvärt. Vi passar också på att byta logotype till en mer renodlad grafisk profil (se bild) och kommer inom kort även flytta vårt huvudkontor till nya lokaler i Vansbro, en flytt som beräknas vara klar innan årets slut. Vi ser fram [...]

Profcon ställer ut på Scanautomatic-mässan i Göteborg 4-6 Oktober!

september 22nd, 2016|0 Comments

Profcon AB ställer ut på Scanautomation-mässan i Göteborg 4-6 Oktober, välkommen att besöka oss i vår monter nr: D06:26 där vi ihop med SIOX/Telefrang kommer visa upp några av våra produkter för automations/process-industrin. För mer information och vägbeskrivning, klicka här.